Кропивницька «Конвалія» святкує 50-річний ювілей (ФОТО)

Перегляди: 1588

Сьогодні, 12 квітня, свій 50-річний ювілей святкує народний ансамбль бального танцю «Конвалія» з Кропивницького, передає кореспондент CBN.

За словами керівника ансамблю, заслуженого працівника культури України, президента Ради Української танцювальної асоціації в Кіровоградській області, доцента ЦНТУ Ігоря Спінула, святкування відбувається в онлайн-режимі, але обов’язково восени «Конвалія» збере усіх своїх друзів, колег, шанувальників, щоб разом з ними відсвяткувати півстоліття свого життя.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Наразі у ансамблі займаються більше 300 кропивничан віком від трьох до 23 років. В репертуарі ансамблю 40 хореографічних постановок.

За час свого існування ансамбль отримав купу звань і нагород, та, за словами Ігоря Спінула, найвагомішим на сьогодні є те, що за всю історію бальних танців на Кіровоградщині у 2019 році з’явились національні чемпіони України з танцювального спорту.

«Вийдемо з карантину і продовжимо готувати нову програму до нашого ювілею», - сказав Ігор Спінул.

Він зізнався, що дуже скучив за колективом: «Без танців, без “Конвалії” я не уявляю власне життя. Карантин це ще раз довів».

«Конвалія» є членом Національної всеукраїнської федерації танцювального спорту, спортивні пари - переможцями та призерами багатьох турнірів. Дві пари стали офіційними чемпіонами національного Чемпіонату України з танцювального спорту в латино-американській програмі. Багато танцюристів ансамблю є кандидатами в майстри спорту та майстрами спорту.

Фотогалерея

Всі фото - з архіву Ігоря Спінула