У Знам’янці підприємці вимагали від мерії послабити карантин (ФОТО)

Перегляди: 722

Сьогодні, 12 травня, о 9 ранку в Знам’янці підприємці міста, торговельні точки яких розташовані на двох міських ринках, мітингували під стінами Знам’янської міської ради.

Люди вимагали послаблення карантинних заходів та дозволу на початок роботи, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З підприємцями зустрівся міський голова Сергій Філіпенко. Він зауважив, що нині чинна постанова Кабміну не дозволяє відкривати ринки, які є не агропромисловими. Натомість він пообіцяв сьогодні ж скликати термінове позачергове засідання Знам’янського виконавчого комітету та прийняти рішення про направлення листа до Кабінету Міністрів з проханням сприяння вирішення питання до 22 травня, орієнтовної дати припинення карантинних заходів.

Більшість підприємців обурені ситуацією зі сплатою оренди.

«Від березня припинено торгівлю, я не можу взагалі нічого продавати, а орендну плату як платив, так і далі повинен сплачувати? Як жити чи виживати у таких умовах?» - заявив на зібранні підприємець Олександр Тимченко.

Міський голова Сергій Філіпенко наголосив: слід терміново зібрати фахівців відділу економіки міськради і розглянути це питання для подальшого винесення на сесію міської ради.

«У місті дуже складна проблема - виживання малого бізнесу, - зазначила підприємець Людмила Куцова. - Ми платимо податки за найманих робітників, за оренду. Ми прийшли не розказувати, як десь добре, а нам погано, допоможіть нам вирішити питання».

Понад двогодинні розмови та перемовини закінчилися тим, що вже у залі засідань міської ради разом з ініціативною групою вирішити питання відкриття ринків у місті від 12 травня не вдалося. Сергій Філіпенко пообіцяв скликати позачергове засідання виконкому та провести засідання щодо скасування орендної плати підприємцям.

Фотогалерея

Текст і фото: Оксана Войчишина