У жителів Кіровоградщини просять допомоги для успішної боротьби з коронавірусом

Перегляди: 518

На Кіровоградщині є лише один заклад, де цілодобово проводять ПЛР-дослідження, — вірусологічна лабораторія обласного лабцентру МОЗ України, повідомляє CBN.

В центрі заявляють про необхідність збільшення кількості проведення щоденних ПЛР-досліджень, для чого необхідно розширити його технічні можливості, доукомплектувати додатковим сучасним обладнанням та забезпечити необхідними витратними матеріалами, придбання яких установа не може здійснити самостійно.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В центрі кажуть про необхідність оперативного обладнання двох додаткових робочих місць. Кожне з них складається із ампліфікатора 6-канального CFX-96 (BioRad), ламінара ВSL-2, ПЛР-бокса, центрифуги-вортекс та центрифуги високошвидкісної, аспіратора та драй-блока ТЛВ-120, інших витратних та додаткових матеріалів: дозаторів, мікропробірок, наколечників, штативів, тощо.

«У зв’язку з поступовим послабленням обмежень, пов’язаних з карантином, будуть відновлені планові операції та госпіталізації хворих, — відзначив гендиректор РЦГЗ, голова ГО «Кіровоградська обласна асоціація працівників лабораторного центру МОЗ України», радник міського голови Кропивницького Іван Касьяненко. — Щоб унеможливити випадки зараження медичних працівників під час планових операцій, всім пацієнтам в обов’язковому порядку проводитимуть ПЛР-тестування на коронавірус. Вірусологічна лабораторія при розширенні кількості робочих місць зможе проводити максимально до 600 досліджень на добу».

Реквізити для надання благодійної допомоги:

- Громадська організація «Кіровоградська обласна Асоціація працівників лабораторного центру МОЗ України»;

- код за ЄДРПОУ 34249236;

- № рахунку UA703510050000026000879004667 в АТ УКРСИББАНК.