Голова ОТГ на Кіровоградщині обурений анексією від Кабміну

Перегляди: 2187

Голова Приютівської ОТГ Андрій Коломійцев обурений рішенням Кабміну, яким окремі села відрізані від територіальної громади та приєднані до Олександрії.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це повідомляє CBN з посиланням на ФБ-сторінку посадовця.

«Кабінет Міністрів України несподівано прийняв рішення про фактичну анексію вісьмох сіл Приютівської ОТГ Олександрійського району Кіровоградської області! Ці села, раніше входили до Головківської та Ізмайлівської сільських рад.

Відтак реформу з децентралізації, яка все ще триває в країні, члени уряду “помножили на нуль”! Тим самим, можновладці знехтували правом жителів громади на добровільне об’єднання, яке відбулося ще два роки тому. Хто тепер пояснить цим людям, що відбувається, і чому сьогодні з ними так зухвало обійшлися?» — прокоментував рішення Кабміну голова Приютівської ОТГ Андрій Коломійцев.

За його словами, з 2018-го у складі пʼяти сільських і однієї селищної ради громада успішно розвивається, має свій бюджет і свої плани — у цьому і полягає суть закону про децентралізацію. Посадовець переконаний: сьогодні урядовці без жодних консультацій із людьми, не пояснюючи причин і мотивів, продемонстрували, по суті, диктаторські підходи

«З огляду на це, ми обов’язково звернемося до перших осіб держави з вимогою надати відповідь, що відбувається з місцевим самоврядуванням в нашій країні? Адже інакше, як поверненням до так званої “совкової централізації”, ні я, ні жителі Приютівської обʼєднаної територіальної громади це назвати не можемо. Закон дав нам можливість бути самостійними і працювати лише в інтересах людей. У випадку, якщо Приютівську громаду руйнуватимуть, від імені її жителів відстоюватиму інтереси усіма законними шляхами», — наголосив голова Приютівської ОТГ.