На Кіровоградщині немає підрядників-монополістів - Антикорупційний штаб

Перегляди: 787

На Кіровоградщини за допомогою Prozorro з моменту впровадження системи публічних закупівель провели тендерів на суму майже мільярд гривень.

Про це повідомив виконавчий директор громадської організації «Антикорупційний штаб» Сергій Миткалик під час онлайн-презентації проєкту «Антикорупційна карта ремонтів. Кропивницький», передає CBN з посиланням на пресслужбу міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Це нормальна, середня сума, враховуючи бюджет вашого міста, – зазначив він. – Майже половину було витрачено в 2018 році. Це, напевно, наслідок децентралізації і можливості витрачання більших коштів».

Він вказав на три найдорожчих ремонти: реконструкцію арки (72,3 млн грн), реконструкція ЦНАПу (69,8 млн грн.) та реконструкцію парку Перемоги (38,6 млн грн).

Найбільші замовники – управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва міської ради.

«Немає якихось підрядників, які займають монопольне становище, наприклад, як у місті Чернігові, – зазначив Миткалик. – Бо, наприклад, у місті Чернігові є два підрядники, які ділять майже дві третини всього бюджету міста».