На Кіровоградщині хочуть підтримати медзаклади, від яких відмовилась Нацслужба здоров’я

Перегляди: 1824

На Кіровоградщині планують розвивати та підтримувати обласні заклади охорони здоров’я, аби жителі області отримували медичні послуги понад обсяг, передбачений програмою державних гарантій від Національної служби здоров’я, передає CBN.

Проект відповідної програми, розрахованої до 2022 року, оприлюднили на сайті обласної ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мова йде про 31 медичний заклад, які перебувають в управлінні облради. Програма передбачає виділення 986 236,6 тис. гривень на низку потреб, починаючи з оплати комунальних послуг та закінчуючи доплатою медичним працівникам, що безпосередньо борються з Covid-19.

В тому числі програма передбачає фінансування діяльності чотирьох не законтрактованих Національною службою здоров’я закладів – Староосотського дитячого протитуберкульозного санаторію, Знам’янського протитуберкульозного санаторію для дорослих, об’єднаного автогосподарства медичних закладів та інформаційно-аналітичного центру медичної статистики. На це планують виділити 94 019,2 тис. гривень.