На Кіровоградщині реалізують 34 освітні та культурні проєкти активістів громади області

Перегляди: 1121

Протягом чотирьох років на Кіровоградщині реалізуватимуться 34 проєкти, створені активістами громади області, передає CBN.

Вони увійшли до програми освітнього та культурного розвитку на 2020-2024 роки, розробленої в управлінні освіти і науки ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Пріоритетними завданнями програми визначили розвиток культурного простору, національно-патріотичне виховання, освітній розвиток та підвищення ролі української мови як національної цінності.

«Програма базується на кращих ініціативах лідерів думок нашої області. Йдеться про потужні освітні, національно-патріотичні, культурно-мистецькі та мовні проєкти», — прокоментувала заступниця голови ОДА Тетяна Волинець.

Серед програм, які реалізуватимуться, — фольклорно-етнографічний проєкт «Баба Єлька», спорудження пантеону видатних діячів музичного мистецтва краю у музичному коледжі, меморіального комплексу на місці останнього бою героїв Холодного Яру – загону отамана Чорного Ворона та його побратимів, встановлення конструкції «Міжнародний дзвін миру» у Кропивницький і проведення відповідного дня, реалізація проєкту «Електронний квиток у бібліотеці», проведення Міжнародного фестивалю для осіб з інвалідністю «Натхнення без обмежень» та відкритого чемпіонату області з танцювального спорту.

В програму також входять етно-проєкт «Орнаментальне ткацтво Кіровоградщини», створення нових мистецьких локацій, фотозон для туристів та залучення дітей до популяризації ідеї створення стінописів, а також реалізація проєкту «Всеукраїнський фестиваль комедії «Посміхнися, Україно!» тощо.

Все це розраховують реалізувати за 99972,4 тисячі гривень, а основними джерелами фінансування програми бачать місцеві бюджети.