На Кіровоградщині відновили планові операції вагітних і онкохворих

Перегляди: 1073

На Кіровоградщині відновили проведення планових операцій у госпітальних базах, передає CBN з посиланням на директора обласного департаменту охорони здоров’я Олега Рибальченка.

Хірургічні втручання у медзакладах, які приймають хворих на коронавірус, до цього були заборонені.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Наразі ситуація стабілізувалась. У госпітальних базах Кіровоградщини на лікуванні наразі перебуває лише 41 пацієнт із COVID-19. Це 15% від загальної чисельності інфекційних ліжок у лікарнях першої хвилі. Йдеться про п’ять закладів охорони здоров’я: центральні міські лікарні в Кропивницькому та Олександрії, Кіровоградську обласну лікарню, Добровеличківську та Маловисківську ЦРЛ», – зазначив Олег Рибальченко.

Він пояснив, що в умовах карантину планова госпіталізація та планові хірургічні втручання дозволили лише в конкретно визначених випадках. Йдеться про ускладнений перебіг вагітності чи пологів; надання допомоги породіллям чи новонародженим, онкологічним і паліативним хворим, а також пацієнтам, для яких відтермінування операції неможливий. Наприклад, це може стосуватись кардіологічних хвороб. Окрім цього, поступово відновлюється плановий прийом у стоматологів.

Усім хворим, яким потрібні планові операції, обов’язково проводитимуть ПЛР-тестування на коронавірус. Щоб пройти діагностику, людина має звернутися до свого сімейного лікаря або фахівця вузького профілю, який надаватиме направлення на госпіталізацію.