Ще одне відділення для боротьби з Covid-19 коштуватиме Кропивницькому майже 30 мільйонів гривень

Перегляди: 1095

У центральній міській лікарні планують створити сучасне спеціалізоване відділення з апаратурою експертного класу для лікування хворих із вірусним запаленням легень, передає CBN з посиланням на пресслужбу міськради.

На переконання міського голови Андрія Райковича, лікувальні потужності ЦМЛ необхідно оперативно розширювати, особливо з огляду на прогнозовану другу хвилю коронавірусу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Місто вже має готову проєктну документацію на капітальний ремонт приміщення першої терапії, де можна облаштувати спеціалізоване відділення відповідного напрямку.

«Це відділення нам дуже необхідне вже на осінь. Бо, якщо прогнози лікарів справдяться, і ми отримаємо новий сплеск коронавірусу, матимемо де надавати містянам якісну допомогу», - зазначив Райкович.

За попередніми підрахунками, капремонт і закупівля професійного медичного устаткування коштуватиме міському бюджету майже 30 мільйонів гривень.