У Кропивницькому до Міжнародного дня музеїв відкрили онлайн-виставку (ФОТО)

Перегляди: 1358

До Міжнародного дня музеїв у Кропивницькому представили віртуальну виставку «Музей як життя», передає CBN.

У ній представлені роботи з фондового зібрання обласного художнього музею, що показують неповторну красу архітектури будівель, в яких знаходяться музеї у Кропивницькому.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Родзинкою виставки є вперше презентовані графічні роботи донецького художника Пилипа Таралевича. Митець у представлених малюнках у своєрідній манері наглядно ілюструє постаті музейних доглядачів, яких іноді і асоціюють відвідувачі із музеєм.

Як зазначає науковий співробітник відділу туристично-краєзнавчої та інформаційної роботи обласного художнього музею Микола Правда, сьогодні музейний заклад акумулює в собі все те, що відбувається в суспільстві, є його так би мовити дзеркалом.

«Музей сьогодні є вже не тільки осередком збереження та демонстрації старожитностей та предметів минувшини. Це є майданчик для зустрічей студентської молоді, представників громадськості для обговорення проблемних питань, відвідування лекцій, бесід, творчих зустрічей, тобто зараз український музей є центром та майданчиком для прийняття креативних рішень і місце для вкладення коштів для меценатів. Тобто сьогодні музей - це сучасно, престижно та драйвові», — зазначив музейник.