У Кропивницькому відкрили віртуальну виставку робіт художника-земляка Петра Оссовського (ФОТО)

Перегляди: 1161

До дня народження відомого художника-земляка Петра Оссовського у Кропивницькому створили віртуальну виставку, передає CBN.

Петро Оссовський відомий як основоположник «суворого стилю» в мистецтві. Обласний художній музей має найбільше в Україні зібрання творів митця, для цього 18 травня 2007 року в музеї відкрили картинну ц Петра Оссовського «Світ і Вітчизна».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив її завідуючий Анатолій Кімнатний, віртуальна експозиція, створена до 95-річчя з дня народження художника, знайомить глядачів з майже усіма напрямками його творчості.

«Більшість творів задумувались та реалізовувались автором як серії. Петро Павлович, іноді навіть, жартома, називав себе “художником-серіалістом”. Так постійно діюча експозиція відділу КОХМ – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» представляє серії “Чехія”, “Словаччина”, “Болгарія”, “Україна”, “Польща”, “Сказання про Байкал”, “Куба”, “Мексика”, “Слов’янські портрети”, “Батько і мати”», - зазначає Анатолій Кімнатний.

На онлайн-виставці можна побачити твори, які художник присвячував малій батьківщині. Серії картин під умовною назвою «Поля Малої Виски» займають одне з провідних місць у творчості митця. Графічні роботи, із зображенням земляків – жителів Малої Виски також викликають неабиякий інтерес.

Ще однією важливими темами у творчості художника є «Псковські мотиви», «Пушкін та земля Псковська». Окремий розділ у фондовому зібранні - фотографії різних років з зображенням самого митця, а також світлини, присвячені відкриттю картинної галереї Петра Оссовського.