У Новопразькій ОТГ відтепер відходи вивозитимуть власним сміттєвозом (ФОТО)

Перегляди: 1153

Новопразька об’єднана громада централізовано вирішуватиме проблему утилізації твердих побутових відходів.

Як розповів CBN голова Новопразької громади Богдан Куруп, раніше вивезення побутового сміття було великою проблемою для жителів території.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Це придбання для громади дуже важливе. Адже у громади не було ні системи поводження з твердими побутовими відходами, ні сміттєвоза. Люди домовлялися про вивезення сміття самі», – розповів Богдан Куруп.

Але у громади не вистачало власних коштів на таку покупку техніки для комунального підприємства.

«Тому ми в 2019 році звернулись до депутата Верховної Ради восьмого скликання Анатолія Кузьменка за допомогою в придбанні комунальної техніки, на яку нам потрібно було 2,8 мільйона гривень. У 2019 році нам надійшли кошти через програму соціально-економічного розвитку територій. Тоді ми закупили трактор з причепом та навісним обладнанням», - розповів голова Новопразької громади.

Цього року придбали сміттєвоз. Його вартість складає 1 мільйон 848 тисяч гривень. Це - вантажний автомобіль МАЗ 4371 N2 з повною масою понад 7,5 тонни. Він збиратиме тверді побутові відходи жителів багатоповерхівок громади та приватних домогосподарств. Для цього на території багатоповерхівок планують встановити контейнери для сміття. У приватному секторі застосовуватимуть безконтейнерний метод збирання відходів.

Сміттєвоз планують використовувати на всій території Новопразької ОТГ. За його допомогою побутові відходи вивозитимуть на спеціальні місця видалення відходів. Сміттєзвалища документально оформлені біля селища Нова Прага та села Шарівка. Наразі ведеться робота з паспортизації місця для відходів поблизу Пантазіївки.