На Кіровоградщині створять історико-меморіальний заповідник «Чорний ворон» (ФОТО)

Перегляди: 1761

В Кіровоградській облдержадміністрації сьогодні, 21 травня, презентували проєкт історико-меморіального заповідника «Чорний ворон», який хочуть створити на території Розумівської сільради Олександрівського району, передає кореспондент CBN.

Його мета – вшанування пам’яті героїв Холодного Яру – загону отамана Чорного Ворона в урочищі «Чорний Ворон» біля села Розумівка.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У рамках реалізації проєкту запланували створити філію Кіровоградського обласного краєзнавчого музею – Історико-меморіальний заповідник «Чорний Ворон», побудувати меморіальний комплекс «Чорний Ворон» та створити міжрегіональний туристичний маршрут «Урочище «Чорний ворон» — «Урочище «Холодний Яр».

Також тут збираються облаштувати місця відпочинку, спортивний майданчик, автостоянку, санітарну зону, побудувати дороги, змонтувати лінії електропостачання, та забезпечити благоустрій центру села Розумівка. Проєкт передбачає будівництво оглядового майданчика, розвиток туристичної інфраструктури, у тому числі сільського зеленого туризму, а також створення та просування бренду «Чорний Ворон».

На території комплексу хочуть спорудити меморіальні композиції «Вершник», «Хрести» і «Чорний ворон», збудувати дерев'яну каплицю, створити «Землянку», облаштувати місця відпочинку, локацію «Повстанський табір», майданчик для туристичних наметів, зону військово-патріотичного виховання тощо.

На реалізацію проєкту з обласного та місцевого бюджету планують витратити 8,7 мільйона гривень.