«Дніпро-Кіровоград» підозрюють у зливі нечистот у річки

Перегляди: 1971

Державна екологічна інспекція у Кіровоградській області встановила, що з 1 січня по 31 грудня 2019 року Кропивницьке ВКГ скидало недостатньо очищені зворотні води у річку Інгул, Знам’янське ВКГ та Марто-Іванівська КОС Олександрійського ВКГ – в Інгулець, Смолінське ВКГ – у Кільтень, Семенівська КОС Олександрійського ВКГ – у Бешку.

Про це сказано у повідомленні інспекції, текст якого має CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Розрахунок збитків здійснено за методикою розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів, яка затверджена наказом Мінприроди України від 20.07.2009 №389», - йдеться також у повідомленні.

Екоінспекція пред’явила претензію про відшкодування збитків, нанесених державі внаслідок скиду недостатньо очищених зворотних вод, у сумі 189 183,42 грн., яку направила суб’єкту господарювання для добровільної сплати.

Водночас в ОКВП «Дніпро-Кіровоград» CBN заявили, що претензію поки не отримали.

«ОКВП "Дніпро - Кіровоград" цієї претензії ще не отримувало, дізналися про неї лише з сайту екоінспекції. Коли ми її отримаємо, то будемо розглядати, чи вона правильна, і тоді, відповідно, будемо приймати рішення», - сказав генеральний директор підприємства Роман Ілик.