У лікарнях Кіровоградщини найближчим часом встановлять апарати ШВЛ від ФК «Олександрія» (ФОТО)

Перегляди: 1153

Високоякісні апарати штучної вентиляції легень, які закупив футбольний клуб «Олександрія» за підтримки компанії «Агровіста» в рамках благодійного проекту «Турбота», ініційованого президентом ФК Сергієм Кузьменком, доставлять в обласну, а також олександрійську міську лікарні.

Раніше такий апарат за кошти футбольного клубу встановили у дитячій обласній лікарні, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На обладнання для цих медзакладів витратили п’ять мільйонів гривень.

«Нам обіцяли, що апарати в Україну доставлять у червні, але ми доклали багато зусиль, щоб це відбулося раніше. Обладнання вже готове для передачі в міську лікарню Олександрії. На черзі – обласна лікарня. Це високоякісне європейське обладнання фірми Hamilton. Апарати ШВЛ дуже важливі й необхідні для лікарень, адже їх використовують не тільки в період нинішньої епідемії, а й під час інших захворювань, операцій», – сказав директор ФК «Олександрія» Дмитро Кітаєв.

Крім цього, ФК «Олександрія» у рамках проекту «Турбота» надає благодійну допомогу – соціально-продуктові набори отримають ще п'ять тисяч людей.

«Ми вже завершуємо розвозити продовольчі набори. Їх найближчим часом доставимо всім людям, які звернулися на гарячу лінію "Турботи". Проект ми запустили на початку епідемії, щоб допомогти людям, які через карантин опинилися у скруті. Загалом спільно з волонтерами спакували трохи більше 15 тисяч пакетів на загальну суму близько трьох мільйонів гривень», – додав Дмитро Кітаєв.

Соціально-продуктові набори допомагали пакувати кілька десятків волонтерів.

«Я вважаю, що це дуже класна ідея – допомагати людям під час карантину. Насправді я пишаюсь тим, що долучилася до цієї справи, адже творити добро приємно», – відзначила волонтерка Аліна Тараненко.

Нагадаємо, від початку благодійну акцію Сергій Кузьменко ініціював для жителів Олександрії та Олександрійського району. Втім, за допомогою звернулися й жителі інших територій Кіровоградщини.