Благодійний фонд Сергія Кузьменка передав медобладнання на два мільйони для лікарні Олександрії

Перегляди: 1456

Благодійний фонд «Турбота» президента футбольного клубу «Олександрія» Сергія Кузьменка передав міській лікарні Олександрії медобладнання на два мільйони гривень сьогодні, 27 травня.

Про це повідомляє CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Лікарня отримала апарат штучної вентиляції легень європейського виробника «Hamilton», монітор пацієнта, дефібрилятор та три шприцеві насоси.

«Це перша велика допомога від благодійного фонду Сергія Кузьменка «Турбота». Обладнання замовили ще на початку карантину, доставити його обіцяли нам у червні. Ми доклали зусиль, аби отримати його раніше», — розповів директор ФК «Олександрія» Дмитро Кітаєв.

Встановлювати техніку до медзакладу приїхали постачальники. За їх словами, апаратів ШВЛ з початком пандемії коронавірусу майже немає у наявності, тому придбати їх проблематично.

«Без такого апарату, з інтелектуальним режимом вентиляції, лікувати пацієнтів із паталогіями легень медикам складно. Особливо він необхідний для лікування людей з ускладненнями внаслідок коронавірусу», — повідомив Ігор Жуков офіційний представник медобладнання.

Тепер у реанімаційному відділенні на шість ліжок в наявності чотири апарати штучної вентиляції легень.

«Наразі апарати ШВЛ вкрай необхідні, адже наш медзаклад відноситься до лікарень першої хвилі, де лікують пацієнтів з COVID-19. З таким сучасним обладнанням ми маємо змогу надавати медичну допомогу на більш високому рівні», — прокоментував головний лікар Віктор Приходько.

Нагадаємо, сучасні апарати штучної вентиляції легень найближчим часом отримають два медичні заклади на Кіровоградщині.