Фонд Порошенка та «Європейська солідарність» передали 1300 захисних костюмів медзакладам Кіровоградщини (ФОТО)

Перегляди: 1664

Сьогодні, 27 травня, Новгородківська та Долинська ЦРЛ отримали захисні костюми та пульсоксиметри від представників обласної організації партії «Європейська солідарність», передає кореспондент CBN.

Допомогу на Кіровоградщину передав благодійний фонд п’ятого президента України Петра Порошенка.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Кожна лікарня отримала по 50 захисних костюмів та по п’ять пульсоксиметрів. Всі костюми південнокорейського виробництва.

Депутат Новгородківської районної ради Андрій Кочерга зазначив, що наразі стан у Новгородківській центральній районній лікарні поганий, адже лікарі не захищені від хвороби.

«У лікарів немає засобів індивідуального захисту, а вони, без перебільшення, стоять на передовій у боротьбі з коронавірусом», - сказав він.

За словами керівника обласної організації партії «Європейська солідарність» Сергія Коваленка, на сьогоднішній день допомога у вигляді захисних костюмів необхідна майже всім лікарням області, щоб захистити медиків.

«Це вже третя хвиля передачі засобів захисту для Кіровоградщини. Фонд Петра Порошенка передав 1 300 захисних костюмів, 50 пульсоксиметрів, захисні окуляри, й вони передаються зараз у третій хвилі дев’яти закладам охорони здоров’я», - наголосив Сергій Коваленко.

Засоби захисту уже отримали в обласній лікарні, міській лікарні Кропивницького, госпіталі для ветеранів, центрі екстреної медичної допомоги в Кропивницькому й Олександрії.

Вже найближчим часом 50 захисних костюмів та п’ять пульсоксиметрів отримають медпрацівники Гайворонської центральної районної лікарні.

Фотогалерея