«Підставили» поліцейські: під Кропивницьким затримали нелегального перевізника

Перегляди: 7274

На виїзді з Кропивницького на Знам’янку патрульні поліцейські затримали чоловіка, який, за їх версією, здійснював нелегальні перевезення пасажирів.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Профілактичне відпрацювання проводили патрульні спільно з представниками Укртрансбезпеки. В його рамках правоохоронці зупинили чорну Skoda Octavia, водій якої, на їх думку, займався нелегальним перевезенням пасажирів — саме таку інформацію вони отримали від власних джерел. Покарання за таке порушення передбачене ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Втім, водій іномарки звинувачення відкидає. Чоловік стверджує, що його підставили поліцейські. За його словами, «певні» особи «голосують» на трасі, просячи підвезти, а коли небайдужі водії беруть попутників, ті повідомляють патрульним, у якій машині вони їдуть. Далі — справа техніки.

Ситуацію прокоментував заступник голови обласної асоціації перевізників Дмитро Вінницький. За його словами, сьогодні у напрямку на Знам’янку поліцейські разом зі співробітниками Укртрансбезпеки проводили спецоперацію, метою якої є виявлення нелегальних перевізників.

«Пасажирські перевезення є ліцензованим видом діяльності. Законодавство України вимагає. Це визначено законом «Про автомобільний транспорт». Він вимагає, щоб саме перевезення пасажирів, як відповідальний вид перевезень, було певним чином оформлене. Дійсно, той водій, який виконував це перевезення, не мав відповідних дозвільних документів», — наголосив Дмитро Вінницький.

Патрульні склали на водія Skoda Octavia протокол. Втім, хто правий, буде вирішувати суд.