Яриніч розповів про три найважливіші кроки, які треба зробити у медичній реформі

Перегляди: 2263

Генеральний директор Кіровоградського обласного клінічного онкоцентру, завкафедрою клінічних дисциплін і проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків ДНМУ, народний депутат минулого скликання ВР, Заслужений лікар України Костянтин Яриніч, який претендує на посаду голови Національної служби здоров’я, розповів у інтерв’ю CBN про своє бачення медичної реформи.

«Перш за все – встановити прозорі тарифи для медичної галузі, - вважає він. - Ті тарифи, що встановлені на сьогоднішній день, не відповідають дійсності. Як можна пролікувати інфаркт за 19 тисяч гривень, які пропонує Національна служба здоров’я, при потребі у 90 тисяч? Щоб тарифи стали прозорими, треба зробити реальну калькуляцію, яка буде дійсно відповідати вартості медичної послуги».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Другий крок, на думку Костянтина Яриніча, - «відстоювання позиції щодо п’яти відсотків ВВП, які потребує медицина. Це безпосередньо пов’язане з тим обсягом медичної допомоги, які ми зможемо надати».

«Третє – контроль за якістю надання медичної допомоги. Сьогодні ніхто не говорить про якість медичного обслуговування – ні на рівні сімейного лікаря, ні на рівні спеціалізованої допомоги. Оцінка проводиться за протоколами», - наголосив він.