Мисливці з Кіровоградщини вимагали через київський суд дозволити полювання в історичному урочищі

Перегляди: 2476

Новоархангельська районна організація Українського товариства мисливців і рибалок програла у Господарському суді Києва позов про скасування рішення Кіровоградської облради про віднесення до земель природоохоронного фонду території «Зелена Брама».

Про це йдеться в судовій ухвалі від 26 травня, копію якої має CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Суд встановив, що «Новоархангельська районна організація Українського товариства мисливців і рибалок звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом до Кіровоградської обласної ради про визнання незаконним та скасування рішення двадцять шостої сесії п’ятнадцятого скликання Кіровоградської обласної ради №764 від 25.09.2009 в частині віднесення до земель природоохоронного фонду території "Зелена Брама"».

Суд залишив позовну заяву без руху, оскільки позивач не вказав у ній ідентифікаційний номер відповідача і не сплатив судовий збір (2102 гривні).

У рішенні Кіровоградської обласної ради №764 від 25.09.2009 йдеться про включення ландшафтного заказника «Зелена Брама» до складу природно-заповідного фонду області. Полювання на природно-заповідних територіях заборонене законом.

«Зелена Брама» - урочище, ландшафтний заказник місцевого значення у Новоархангельському районі, на правому березі річки Синюха, між селами Нерубайка (на півночі) та Копенкувате (на півдні).

У «Вікіпедії» зазначається, що відомим цей лісовий масив став після виходу в 1979 році книги російського поета та письменника Євгена Долматовського під назвою «Зелена брама. Документальна легенда про одну із перших битв Великої Вітчизняної війни». Вона розповідає про бойові дії 6-ї та 12-ї радянських армій Південного фронту, які потрапили в оточення між Уманню та Новоархангельськом в серпні 1941 року. В районі Зеленої Брами та села Підвисоке містилися військові штаби оточених армій. Лісовий масив став прихистком та останнім районом опору військовослужбовців Червоної Армії. Чимало з них тут загинуло та поховано.