Жителі ОТГ з Кіровоградщини мітингуватимуть під Кабміном

Перегляди: 2153

Жителі Приютівської об’єднаної територіальної громади планують узяти участь у мирній акції під Кабінетом Міністрів у Києві завтра, 29 травня.

Про це CBN повідомив голова ОТГ Андрій Коломійцев.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Акцію організовує Асоціація Об’єднаних територіальних громад, вона почнеться об 11:00 29 травня. Громади вимагатимуть від уряду зберегти ОТГ, які пройшли демократичний шлях добровільного об’єднання, відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

«Наскільки мені відомо, жителі Приютівської громади мають намір долучитися до акції в столиці. Їхня позиція абсолютно зрозуміла, оскільки своїм рішення Кабмін фактично анексував частину об'єднаної громади. Це, нагадаю, дві сільради - Головківська й Ізмайлівська. Причому ми не єдина ОТГ, від якої урядовці вирішили від'єднати населені пункти. Нашу позицію повинні почути», - прокоментував голова Приютівської ОТГ Андрій Коломійцев.

Нагадаємо, Головківку й Ізмаїлівку з Пpиютівської обʼєднаної теpитоpіальної гpомади Олександpійського pайону Кабінет міністpів виpішив пpиєднати до Олександpії, затвеpдивши пеpспективний план фоpмування теpитоpій Кіpовогpадщини.