«Дніпро-Кіровоград» запустив міні-завод з виготовлення реагенту для очистки води

Перегляди: 1354

Сьогодні, 29 травня, ОКВП «Дніпро-Кіровоград» запустило в роботу електролізне устаткування на насосній станції, на якій відбувається знезараження води для майже 90% жителів Кропивницького.

Про це CBN поінформували в пресслужбі підприємства.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Обласне комунальне виробниче підприємство «Дніпро-Кіровоград» перейшло на технологію власного приготування та дозування гіпохлориту натрію (реагенту, яким знезаражують воду в процесі підготовки).

«На сьогодні в Україні існує монопольний ринок зрідженого хлору та товарного гіпохлориту – фактично, виробляє та реалізує його лише АТ "Дніпроазот". Кілька років тому "Дніпроазот" припинив продаж хлору, який закуповували водоканали країни, мотивуючи це нерентабельністю виробництва. Після поновлення роботи заводу вартість реагентів – зокрема, гіпохлориту натрію, – зросла майже в шість разів. Це стало одним із факторів, які вплинули на вартість виготовлення продукту – води», – зазначили в пресслужбі установи.

Сировиною для міні-заводу є звичайна сіль. Її додають у попередньо підготовлену воду певної температури (влітку теплу воду з мережі охолоджують, а взимку – підігрівають на спеціальному обладнанні). Сіль розчиняється у воді, після чого через неї пропускають електричну напругу. В результаті хімічної реакції утворюється гіпохлорит натрію, який надходить у спеціальні резервуари для зберігання, та водень, який вивільняється в атмосферу без жодної для неї шкоди. Вся лінія виробництва є нешкідливою для працівників та довкілля.

«Якість та окислювальна здатність гіпохлориту натрію власного виробництва значно вища за якість придбаного. До того ж, зберігати гіпохлорит, отриманий електролітичним методом, можна до року, тоді як куплений втрачає аж до п’яти відсотків своєї концентрації вже за місяць зберігання. Тобто, підприємство закуповує гіпохлорит, який за сертифікатом 19-відсотковий, а через місяць він стає 14-відсотковим. З власним виробництвом така проблема зникне. Сучасне обладнання, яке використовується на виробництві, не потребує частої заміни електродів – їхній ресурс роботи становить до 15 років, а це зменшує амортизаційні витрати. Повністю установка окупиться приблизно за три роки», – зазначили в пресслужбі «Дніпро – Кіровоград».

«Перехід на електролізний гіпохлорит дозволяє підприємству вирішити одразу два важливих питання – це і зменшення собівартості підготовки води, і страхування від ризику екологічної катастрофи у разі перебоїв з постачанням реагентів, – зазначає генеральний директор ОКВП «Дніпро – Кіровоград» Роман Ілик. – Такий гіпохлорит у три-чотири дешевший за той, який ми закуповували. Ми постійно знаходимось у пошуку методів здешевлення процесу обробки води без втрати її якості для того, щоб стримувати зростання тарифу, а кредит Світового банку дозволяє закуповувати і встановлювати необхідне для цього обладнання».

Наразі триває монтаж та налаштування ще двох таких електролізних установок – в Олександрії та Знам’янці. Вони запустяться протягом червня. Загалом на реалізацію цих об’єктів витратили майже 25 мільйонів гривень.