«Олександрія» перемогла «Зорю»

Перегляди: 1319

У першому післякарантинному матчі Української Прем’єр-Ліги, який проходив за перемінної погоди, коли сонечко зміняла злива, ФК «Олександрія» приймав на власному полі луганську «Зорю», передає кореспондент CBN.

Матч був дуже важливим з точки зору розподілу місць у верхній частині турнірної таблиці. Луганчани посідали другу й випереджали конкурентів на шість очок. Але підопічні Володимира Шарана двічі переграли луганчан в цьому сезоні.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ну й те, що луганчани мали можливості відірватися від київського «Динамо», яке завтра гратиме з беззаперечним лідером чемпіонату донецьким «Шахтарем», додавало інтриги.

Перший тайм звітного поєдинку пройшов за рівної боротьби. Вже на першій хвилині мали шанс відзначитися господарі. Класна атака правим флангом завершилася прострілом у центр штрафної, але дві поспіль спроби гравців господарів поля не завершилися успіхом. Надалі декілька шансів відзначитися мали гості, але вразити ворота Юрія Паньківа так і не вдалося.

Гра проходила на доволі високих швидкостях, де суперники ні в чому не поступалися один іншому, небезпечні моменти постійно виникали. Але забити конкурентам до перерви так і не вдалося й суперники розійшлися миром – 0:0.

Володимир Шаран виставив атакуючий склад із двома креативними гравцями – Грицуком та Ковальцем - у складі. Та майже відразу по перерві наставник олександрійців замість Грицука, який був не дуже помітним, кинув бій Євгена Банаду. І тут же Євген мав чудовий шанс вивести свою команду вперед. Та після кутового із меж штрафної пробив трохи вище поперечини.

Згодом той таки Банада знову після корнеру не влучив як слід по м’ячу, і той став легкою здобиччю голкіпера гостей Заурі Махарадзе. Далі воротар луганчан відбив потужний постріл Кирилла Ковальця із-за меж штрафної. «Зоря» ж відповіла класним контрвипадом, коли після передачі лівого флангу у «рамку» не влучив Дмитро Хомченовський. Після цього над КСК «Ніка» зійшла веселка.

І миттєво Євген Банада врятував свою команду після удару Кочергіна. У ці хвилини гості на деякій час перехопили ініціативу. Тренерський штаб господарів випустив на поле замість Артема Сітало та Валерія Лучкевича Дениса Безбородька та Євгена Шастала. Гра загострилися. За короткий час два попередження отримав Богдан Михайличенко, який залишив свою команду в меншості.

Та гості мали шанс вирвати перемогу, коли після швидкої контратаки із меж штрафної пробивав Лєднев. М’яч прошов вище воріт. На останній хвилині основного часу спочатку Євген Банада влучив у стійку після подачі зі штрафного. Згодом того ж Банаду підштовхнув у спину захисник гостей, й рефері Євген Арановський вказав на «позначку». Після перегляду VAR арбітр таки призначив пенальті. Дмитро Гречишкін пробив невідпорно й приніс своїй команді дуже важливу перемогу – 1:0.