Жителі ОТГ з Кіровоградщини вийшли на протест проти свавілля уряду

Перегляди: 1582

Члени Приютівської ОТГ вчора, 29 травня, взяли участь у мирному мітингу під стінами Кабінету міністрів та Офісу Президента проти переформатування об’єднаних територіальних громад, передає CBN з посиланням на сайт громади.

В акції взяли участь представники більше 50 територіальних громад з усієї України. Протестувальники вимагали збереження існуючих громад, які новим рішенням влади переформатовуються без врахування їхніх інтересів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Жителі Ізмайлівського та Головківського старостинських округів висловили свій протест проти рішення уряду від’єднати відповідні території від Приютівської ОТГ на користь майбутньої Олександрійської міської громади.

Учасники мітингу заявили, що вважають розпорядження уряду таким, що порушує права громадян на добровільне об’єднання та ігнорує рішення жителів Головківського та Ізмайлівського старостинського округів бути у складі нині діючої Приютівської ОТГ.

Крім того, Приютівська селищна рада подає судовий позов в Окружний адміністративний суд міста Київ, в якому просить визнати протиправним та скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 травня 2020 р. № 593-р «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області» в частині виключення зі  складу Приютівської об’єднаної територіальної громади Ізмайлівської і Головківської територіальних громад.