У Кропивницькому встановили особи тих, хто демонтував злітно-посадкову смугу аеропорту (ФОТО) (ОНОВЛЕНО)

Перегляди: 4868

Поліція області розпочала кримінальне провадження щодо демонтажу бетонних плит на злітно-посадковій смузі аеропорту.

Демонтувати плити почали ще 26 травня за допомогою крану та шести вантажівок, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

[caption id="attachment_69453" align="aligncenter" width="728"] Фото Дмитра Васильєва[/caption]

Як розповіли у пресслужбі ЛА НАУ, охоронці академії підходили до людей, що демонтували плити і питали, що вони роблять. Ті заспокоїли - у них в наявності усі документи.

Сергій Неділько звернувся з листами щодо демонтажу до поліції, прокуратури і голови облдержадміністрації Андрія Балоня.

В пресслужбі зазначили, що смугу повинні були передати на баланс міністерства інфраструктури, але це не було зроблено.

В пресслужбi ГУ НП в областi заявили, що поліція встановила осіб, які проводили демонтаж, і розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст. 15 (замах на злочин) і ч.1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Місце охороняють.

Нагадаємо, у березні минулого року йшла мова про отримання перших 35 мільйонів гривень на реконструкцію аеродромної інфраструктури в Кропивницькому. Будівництво огорожі, диспетчерського пункту та обладнання світлосигнальної смуги тоді називали першими кроками на шляху до міжнародного летовища.

Приведення аеродрому до європейських стандартів надало б можливість отримання аеропортом міжнародного статусу, і, відповідно, внесення в усі міжнародні довідники.

В міністерстві інфраструктури тоді опрацьовували проект добудови у Кропивницькому злітно-посадкової смуги, на яку зможуть сідати «Боїнги». За словами голови облради Олександра Чорноіваненка, проектанти оцінили реконструкцію злітно-посадкової смуги приблизно у 800 мільйонів гривень.

Фото з Telegram-каналу «Безпечне місто».