Начальник льотної академії у Кропивницькому прокоментував демонтаж злітно-посадкової смуги

Перегляди: 12381

Начальник Льотної академії НАУ, доктор технічних наук, почесний громадянин міста Сергій Неділько прокоментував ситуацію з демонтажем плит на недобудованій злітно-посадковій смузі, повідомили CBN у пресслужбі ЛА НАУ.

За його словами, у нього як у патріота області та людини, що розуміється на авіації, викликає велике обурення ситуація, що складається навколо об’єкту незавершеного будівництва злітно-посадкової смуги біля аеродрому.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ще у 80-х роках було прийнято рішення про подовження однієї із злітно-посадкових смуг аеродрому «Кіровоград» до 2100 м. Була складена проєктно-кошторисна документація та розпочаті роботи з реконструкції, зокрема завезені та укладені спеціальні аеродромні бетонні плити.

Проте, до економічної кризи, що склалася в країні у 90-ті роки, роботи з реконструкції завершити не встигли, будівництво зупинилося на понад 30 років. Цей об’єкт незавершеного будівництва, знаходиться на балансі управління капітального будівництва ОДА.

Неодноразово протягом останніх трьох років невідомі, які представлялися представниками певних іногородніх компаній робили спроби вивезти плити. І хоча плити не є власністю академії, служба авіаційної безпеки ЛА НАУ вчасно реагувала на ситуацію, викликаючи правоохоронні органи і майно вдавалося врятувати», — зазначив Сергій Неділько.

В цього разу охоронці аеродрому, побачивши наміри вивезти плити, одразу ж викликали поліцію, повідомили представників власників майна та СБУ.

Правоохоронці, які прибули на виклик, після спілкування з невідомими, повідомили, що останні мають відповідні документи, тож законних підстав зупинити їх немає.

«Розуміючи, що об’єкт має принципове значення для розбудови авіаційної інфраструктури області, ми звернулися до поліції, СБУ та голови Кіровоградської ОДА. Сподіваюся, що найближчим часом правоохоронці дадуть оцінку ситуації», — додав Сергій Неділько.