У Кропивницькому Стрижаков презентував партію з філософією конкретних справ (ФОТО)

Перегляди: 8451

У Кропивницькому вчора, 1 червня, онлайн презентували політичну партію «Перспектива міста».

Презентація відбулася у прес-центрі CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як розповів громадський діяч, лідер партії Артем Стрижаков, початком зародження партії стало створення громадської організації «Перспектива міста», яка протягом останніх п’яти років займалася конкретними справами - проектами з енергоефективного освітлення сотень дворів та вулиць, благоустрою прибудинкових територій і під’їздів та іншими.

«За цей час ми власними ногами обійшли практично все місто і не з чуток, а від живих людей, містян, дізнались, які проблеми їх турбують у першу чергу. По них разом з прогресивними фахівцями ми розробили програми», - розповів Артем Стрижаков.

Мова йде про безпритульних тварин, модернізацію транспортної інфраструктури, реконструкцію набережної Інгулу, якісні дороги й тротуари, боротьбу з рослинними алергенами. Наймасштабнішим проектом стала розробка програми з автономного опалення міста.

Один із останніх ефективних проектів - створення волонтерського антикоронавірусного штабу допомоги людям похилого віку «Перспектива». До його реалізації підключилися «Муніципальне бюро Стрижакова», громадська організація «Перспектива міста», громадська організація «Перспектива молоді», Культурно-мистецький фонд «Перспектива». Разом вони надали допомогу 15 тисячам стареньких.

«Ми прийняли рішення, що наша команда ГО “Перспектива міста” тепер буде партією. Вона виросла органічно з наших громадських та волонтерських організацій, в яких вже багато років працюють грамотні люди, які люблять наше місто», - заявив Артем Стрижаков.

Він зазначив, що неодноразово отримував запрошення практично від усіх рейтингових політпартій, щоб представляти наше місто у ВР, але відмовлявся, адже вважає, що його місце тут, у рідному місті.

«Ми зсередини знаємо міські проблеми, знаємо, як їх вирішити і зробити обласний центр більш комфортним та сучасним. І є розуміння, що з Києва змінити місто неможливо», - вважає лідер «Перспективи міста».

А міняти потрібно дуже багато, адже жителі міста постійно стикаються з несправедливістю - вона присутня і в містобудуванні, і в економіці міста, в роботах комунальних служб.

«З несправедливістю зіткнувся і я особисто – на виборах мера у 2015 році. У десятків тисяч містян забрали вибір, скасувавши результати демократичного голосування через суд. Незалежно від результатів виборів ми власними силами реалізували програму "5 перспектив", у яку повірили люди», - наголосив Артем Стрижаков.

Громадський діяч переконаний, що зміни в місті повинні проходити на основі сучасних підходів до вирішення проблем. Наприклад, хронічною проблемою обласного центру є ремонт вулиць. Тільки вулицю Чорновола, яку відремонтували 2018 року, витративши майже 3 мільйони гривень, вже сім разів розривали.

«Філософія нашої команди – не політична ідеологія, а конкретні справи, які допомагають місту. Ми - партія місцевого розвитку», - заявив Артем Стрижаков.

«Ми - не типова партія. Ми - муніципальний рух, який виріс органічно знизу, з наших проектів, які ми реалізовуємо вже п’ять років», - зазначив керівник партії «Перспектива міста» Ігор Саєнко.

Він також розповів про діяльність штабу «Перспектива», особливо відзначивши активність волонтерів.

«Наша ідеологія - це як зробити місто кращим. Як школяреві, наприклад, зручно повертатися ввечері додому в освітленому мікрорайоні. Ідеологія для мене і для нас - це коли мама з дитиною у візочку на безпечному тротуарі», - сказав Ігор Саєнко.

Керівник міської організації партії «Перспектива міста» Олександра Ткаченко наголосила на соціальній та культурно-мистецькій діяльності, програмах підтримки ініціативної та креативної молоді.

«П’ять останніх років ми активно працювали і проводили конкурс грантів, де молодь могла реалізувати свої проекти. Так з’являлися нові арт-об’єкти у нашому місті: це і вуличне піаніно, і Алея парасольок, і повітряна куля, багато-багато інших проектів. Вони зараз є цікавими фотозонами, вони прикрашають наше місто», - навела приклад керівник міської організації «Перспективи міста».

За словами Олександри Ткаченко, Кропивницький славиться своїми хореографічними колективами.

«Ми дванадцять років проводимо єдиний в Україні некомерційний міжнародний дитячий фестиваль "Об’єднаймо дітей мистецтвом!", на який щороку з’їжджаються понад три тисячі дітей та молоді з усіх регіонів України і світу», - сказала вона.

«Разом з командою я готова йти і розвивати місто», - зазначила Олександра Ткаченко.

«А команда всіляко підтримуватиме», - резюмував Артем Стрижаков.