У Кропивницькій виправній колонії помер ув’язнений, у якого діагностували коронавірус

Перегляди: 1130

14 травня ув’язнений поступив у лікарню №4 Кропивницького через погане самопочуття, й з діагнозом «гостре запалення легень» його перевели в інфекційну лікарню №1, де наступного дня зробили тест на коронавірус, який був негативним.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

19 травня ув’язненого виписали з лікарні та помістили на ізоляцію в окрему камеру в медичну частину Кропивницької виправної колонії №6. Через супутні хронічні хвороби ув'язнений перебував у важкому стані.

Керівництво колонії вирішило направити його 1 червня до лікарні, щоб підготували висновки лікарів про його звільнення від відбування покарання за станом здоров'я. 3 червня хворому зробили ПЛР-тест, який показав позитивний результат. Однак 4 червня чоловік помер. Наразі з'ясовується, при яких обставинах ув’язнений захворів на коронавірус.

За словами керівництва виправної колонії, всім контактним людям зробили тести. Вони перебувають в ізоляції. Також на самоізоляції – 12 працівників конвою, які будуть протестовані. У медичній частині провели дезінфекцію.

«Вважаю, що смерть ув’язненого – наслідок неналежної організації та контролю за впровадженими карантинними заходами в установах покарань, а також фактичного ігнорування виконання наданих рекомендації за результатами моніторингових візитів, здійснених у рамках національного превентивного механізму, - зазначила Людмила Денісова. - Звертаюся до Офісу Генерального прокурора з проханням провести перевірку за фактом смерті ув’язненого та вжити заходів щодо притягнення до відповідальності винних осіб. Звертаюся з вимогою до Міністерства юстиції України негайно забезпечити проведення тестування всіх працівників та утримуваних людей у пенітенціарних установах, де зафіксували підозри та випадки захворювань на коронавірусну інфекцію. Також провести тестування серед ув’язнених, які хворіють на не госпітальну пневмонію у всіх пенітенціарних установах. Звертаюся до Міністерства охорони здоров'я України щодо термінового забезпечення потреб пенітенціарних закладів відповідними тестами».

Все про коронавірус читайте за посиланням.