«Мер Харкова» і «представник» мера Кропивницького вкрали гроші на лікування кропивничанки

Перегляди: 5816

Шахраї вкрали 150 тисяч гривень з картки, на яку збирали кошти для лікування кропивничанки Валерії Губанової.

Про це у Facebook написала журналістка інтернет-видання «Бабель» Олеся Біда.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Наводимо допис повністю: «Декілька днів тому я дізналася, що моя однокласниця Лєра захворіла. У неї пухлина головного мозку, яку треба терміново лікувати. Про операцію не йдеться, випадок дуже складний. Лєра має лікуватися в київській Феофанії. Там єдиний лікар погодився взятися за лікування.

Ми розпочали збір коштів, який не з нашого бажання закінчився сьогодні вночі. З картки вивели всі кошти. Це близько 100 тисяч гривень допомоги і 50 тисяч кредитного ліміту.

Мамі Лєри спершу подзвонив нібито мер Харкова Кернес і запропонував допомогу. Потім — "представник" від міського голови Кропивницького. Її попросили сфотографуватися з карткою, щоб підтвердити особу, і відправити їм фото. Жінка на емоціях все так і зробила.

Вночі всім рідним заблокували сім-карти. Тоді ж і зняли гроші.

У Monobank мамі Лєри і брату сказали, що гроші перевели законно. Вони написали заяву в поліцію.

За тиждень Лєра має лягти на лікування. І зараз її сім’я зовсім не має грошей. Але є кредит на 50 тисяч, який вони мають виплачувати, ще навіть не почавши лікування.

Я чесно не знаю, що в таких випадках треба робити. Якщо ви знаєте — напишіть мені. Або якщо маєте бажання допомогти — теж напишіть, я все передам Лєрі.

Колеги, всі контакти рідних і Лєри надішлю оперативно в приват.

Зараз друзі Лєри збирають гроші і далі на захищену картку Alevtina Storozhevska.

Перерахувати можна за цим посиланням.

За цю історію я відповідаю своєю головою. Ситуація склалася дурна. Але я дуже хочу, щоб Лєра була здорова».