На Кіровоградщині почався суд над депутатом, який морив голодом свого сина

Перегляди: 2510

У Ленінському районному суді Кропивницького відбулося підготовче судове засідання у справі депутата Новоукраїнської районної ради Олександра Мольченка та його дружини за фактом замаху на вбивство їхнього малолітнього сина з особливою жорстокістю.

Про це CBN повідомили у прес-службі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За інформацією державного обвинувача у справі Володимира Дьолога, подружжю за скоєне загрожує покарання до 15 років позбавлення волі. Підозрюваним пред’явлено обвинувачення за ч. 3 ст. 13 п. 2,4,12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (депутату - ще й за ч. 1 ст. 296 КК України – хуліганство).

Суд вирішив, зокрема, питання щодо призначення кримінального провадження до судового розгляду, а також визначив обвинуваченому депутату запобіжній захід у вигляді особистого зобов’язання.

Підготовче судове засідання відбувалося без самого Олександра Мольченка, якого напередодні відповідною ухвалою видалили з зали через неповагу до суду.

Наступне судове засідання у справі відбудеться 19 червня.

Нагадаємо, у серпні 2018 року з сім’ї Олександра та Наталії Мольченків вилучили всіх дітей – першого з вагою сім кілограмів замість 16 орган опіки забрав чотирирічного Владислава, а за кілька тижнів – його сестричок – Єву, Юлю і Сашу. Всі діти мали дефіцит ваги.

Як з’ясувалося згодом, Олександр Мольченко – депутат Новоукраїнської райради.

Слідство стверджує: глава сім’ї підозрював, що не є біологічним батьком хлопчика, тому навмисне морив його голодом і не пускав у помешкання медиків.


Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.