У Кропивницькому оштрафували телефонних шахраїв з Луганська

Перегляди: 779

Кіровський районний суд Кропивницького виніс обвинувальний вирок двом уродженцям Луганська, які видурювали гроші у кропивничан, діючи за схемою «Ваш син (донька) скоїли смертельну ДТП, необхідно гроші».

Про це CBN поінформували в пресслужбі прокуратури Кіровоградської області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Телефонних шахраїв визнали винними в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 (шахрайство) КК України та визначили штраф.

Свою вину обвинувачені визнали повністю. Між потерпілими та обвинуваченими уклали угоди про примирення. Збитки завдані потерпілим обвинувачені відшкодували у повному обсязі.

«Працював злочинний дует на території області за класичною шахрайською схемою. Ці зловмисники телефонували найчастіше вночі. Незнайомий голос представлявся працівником поліції та повідомляв, що син (донька, онук) абонента потрапив у ДТП, смертельно травмував людину, внаслідок якої необхідні гроші, щоб його не ув'язнили. Жертви починали нервувати та розпитувати подробиці. Шахраї просили не відключати телефон, позбавляючи людей можливості передзвонити родичам і з’ясувати реальну картину. Телефонні шахраї переслідували єдину мету - видурити гроші, які жертва, нібито рятуючи родича, має віддати готівкою кур’єру», - зазначили в пресслужбі області.

Жертвами шахраїв стали жінки похилого віку 1936 та 1943 років народження. Вони віддали за порятунок родича останні гроші - 11500 та 31000 гривень.