У Кропивницькому закликають батьків дошкільнят дотримуватися карантину, інакше знову закриють дитсадки

Перегляди: 2008

Дітей із підвищеною температурою та переломами приводять батьки у садочки Кропивницького.

Про це CBN повідомили в управлінні освіти міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З огляду на ситуацію батьків закликають дотримуватися карантинних правил, інакше роботу дошкільних закладів доведеться призупинити.

«Сьогодні батьки привели дитину в садочок, і температурний скринінг показав температуру вищу, ніж 37,2. Було запропоновано мамі звернутися до лікаря для того, щоб усе ж таки проаналізувати, що відбувається. На що мама… схвильовано поставилася до цього питання і ображала деяких вихователів», - розповіла начальник управління освіти міськради Лариса Костенко.

«Також були випадки, коли приводять дитину, а в неї зламаний на нозі пальчик, - додала вона. - Тобто потрібно дивитися. Головне – це здоров’я наших дітей, і треба думати і про свою дитину, і про тих дітей, які уже є в дитячому колективі, про працівників закладів. І наголошую: якщо ми разом будемо дотримуватися певних правил, то все в нас буде гаразд. І не будемо зачиняти наші садочки».

Наразі в Кропивницькому працюють 38 дитсадків з 47, із 15 червня планують відчинити ще один – №74 у селищі Новому.