Кропивницькі спортсмени та нацгвардійці взяли участь в донорській акції «Перемога у нас в крові»

Перегляди: 1613

Напередодні Всесвітнього дня донора крові, що відзначатиметься 14 червня 2020 року, Міністерство молоді та спорту підтримало ініціативу Товариства Червоного Хреста України і комунікаційної агенції Ogilvy Україна.

12 червня 2020 року в нашій державі відбувся офіційний запуск всеукраїнського благодійного марафону «Перемога у нас в крові» (за хештегом #перемогаунасвкрові).

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Метою марафону є привернення уваги суспільства до проблеми дефіциту крові в банках крові України. Спортсмени і видатні особистості долучилися до акції, щоб власним прикладом продемонструвати безпечність цієї процедури, а також популяризувати здоровий спосіб життя.

До марафону, що проходив на обласній станції переливання крові, також приєдналася сімка провідних атлетів Кіровоградщини.

Це три представниці спортивної гімнастики, вихованки ОСДЮШО «Надія» - чемпіонка України, учасниця чемпіонату світу 2018 року, найкраща спортсменка нашої області 2018 року за версією СВN Катерина Шумейко, ще одна вихованка ОСДЮШО «Надія», бронзова призерка чемпіонату України Софія Таратута й володарка срібла та бронзи чемпіонату України Вероніка Буката.

Вперше донорами також стали чемпіон України зі стрибків у висоту серед юнаків, вихованець ОСДЮШОР-2 Олег Тикул, гравці з пляжного волейболу, вихованці кропивницької ДЮСШ-3, чемпіон країни серед молоді до 22-х років Антон Матвєєв і фіналіст чемпіонату України Дмитро Сокуренко та чемпіон України зі стрільбі кульової серед молоді, вихованець обласної школи вищої спортивної майстерності Роман Копійка.

Всі спортсмени помітно хвилювалися, але говорили, що приєдналися до акції без вагань, адже розуміють, що їх кров може врятувати інші людські життя, особливо в сьогоднішніх непростих карантинних умовах.

Подякував спортсменам, їх наставникам, а також військовослужбовцям Національної гвардії, які є постійними донорами й постійно домагають людям у разі нагальної потреби, головний лікар обласної станції переливання крові Сергій Кіба.

Він зазначив: «Є така фраза: здай кров - врятуй життя. Так що хто б це не був - спортсмени, нацгвардійці – це завжди допомога тим людям, які цього особливо потребують. А в умовах карантину, коли ви розумієте, як обмежений доступ, то ця акція безцінна. Ми щиро вдячні організаторам за таку гарну ініціативу й сподіваємося на подальше співробітництво в плані порятунку наших із вами співвітчизників».

Зазначимо, що в Києві до акції «Перемога у нас в крові» доєдналися заступниця міністра молоді та спорту, учасниця зимових Олімпійських ігор, чемпіонка Європи, призерка чемпіонатів світу з біатлону Ніна Лемеш, дворазовий олімпійський чемпіон, призер Олімпійських ігор, чемпіон світу, призер чемпіонатів світу та Європи з греблі на каное Юрій Чебан, олімпійський чемпіон, срібний призер Олімпійських ігор, чемпіон світу та Європи, призер чемпіонатів світу та Європи, чемпіон та призер Європейських ігор зі спортивної гімнастики Олег Верняєв, призерка Олімпійських ігор, володарка Суперкубку Європи, призерка чемпіонату Європи з гандболу Олена Цигиця та директор департаменту олімпійського спорту Мінмолодьспорту, суддя міжнародної категорії Нельсон Гайріян.