У прокурора спитали, чи контролює він ситуацію на Костянтинівському вуглерозрізі

Перегляди: 1625

Чи контролює прокуратура ситуацію, яка склалася на території Миронівського родовища Костянтинівського вуглерозрізу, що знаходиться у межах Приютівської ОТГ Олександрійського району.

З таким запитанням на сьогоднішній сесії обласної ради до прокурора області Олексія Тубельця звернувся депутат Сергій Ратенко, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Депутат розповів, що, за даними департаменту інфраструктури та промисловості, ділянка площею 462 гектари, на якій здійснюється розробка бурого вугілля, на даний час не надана у користування.

«Чому цією ділянкою користуються, немає сплати до бюджету, перекрита територія, через яку проходить дорога до іншого селища та цвинтаря?» - поцікавився Ратенко.

Він додав, що «відмовки від поліції вже набридли селянам, які готові перекривати шляхопроводи».

Прокурор пояснив, що не може відповісти на це запитання, бо йде слідство, проте запросив депутата до себе у понеділок на зустріч.

«Ми неодноразово зверталися і до поліції, і до прокуратури, але відповідь ви даєте незрозумілу, - обурився депутат. – Департамент дав чітку відповідь, що ділянка нікому не належить. Чому створюються перешкоди? Я хочу, щоб ви дали відповідь усьому депутатському корпусу».

Прокурор зазначив, що з моменту його призначення від депутата не надходило ніяких запитів до прокуратури, і знову запросив депутата на зустріч.