Експерти встановили ймовірну причину нещасного випадку на Новокостянтинівській шахті

Перегляди: 1425

Триває розслідування нещасного випадку, що стався на Новокостянтинівські шахті 29 травня.

Тимчасово виконуючий обов’язки керівника управління Держпраці області Віталій Заніздра телефоном розповів CBN, на якому етапі воно знаходиться і що стало причиною нещасного випадку.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В управлінні була створена експертна комісія, яка безпосередньо досліджувала стан кліті, в якій піднімалися працівники Новокостянтинівської шахти. На підставі її висновку «ймовірною причиною виникнення групового нещасного випадку був вихід із ладу направляючого башмака».

«Говорити про винних у настанні даного нещасного випадку поки що зарано. Проводиться розслідування», - додав Віталій Заніздра.

Він зазначив, що на розслідування дається 15 робочих днів, але, якщо слідство не встигає отримати усі необхідні документи, воно триває. На даний момент управління ще не отримало усіх документів.

За словами т. в. о. керівника управління Держпраці області, після закінчення розслідування постраждалі отримають відповідні виплати.