Кропивничан запрошують на живописну феєрію художника-земляка (ФОТО)

Перегляди: 1171

У Кропивницькому триває виставка художніх творів «Живописна феєрія Сергія Дриги».

Її з нагоди 60-річного ювілею художника-земляка підготували в обласному художньому музеї, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив куратор проекту завідуючий відділом туристично-краєзнавчої та інформаційної роботи музею Олег Юрченко, творчість Сергія Дриги підпадає під визначення «позитивний живопис», вона – яскрава, сонячна, оптимістична, заряджає позитивною енергетикою, створює відповідний настрій, змушує пробудити власну фантазію і уяву, тобто виконує функцію такого важливого наразі антидепресанта.

«Беручи за основу реальний пейзаж, художник підключає власну фантазію, внаслідок чого виникає цікавий синтез реальної дійсності та почуттів і філософських роздумів майстра, який ніби перебуває за межами конкретного часу і простору, хоча і має під собою цілком реалістичне підґрунтя», - зауважив Олег Юрченко на Facebook-сторінці КОХМ.

Сергій Дрига - постійний партнер та друг обласного художнього музею, в якому зберігаються та періодично експонуються 34 його картини.

Відкрита в обласному художньому музеї виставка «Живописна феєрія Сергія Дриги» презентує 60 робіт майстра, створені ним в останні роки, зокрема під час карантину.

«На відвідувачів виставки чекають романтичні міські пейзажі та сільські пейзажі. Значна частина робіт традиційно присвячено загадковому приморському «Місту Д» (яке можна інтерпретувати як «Місто Дриги» чи як «Місто Дитинства»), спалахи світла якого створюють дивовижний контраст з вечірніми сутінками та нічною темрявою», - наголосив куратор виставки.