На Кіровоградщині через негоду без світла залишились 56 населених пунктів

Перегляди: 814

У ніч з 13 на 14 червня майже на всій території Кіровоградщині були зливи, що супроводжувались шквальним вітром швидкістю 15-20 м/с, місцями досягаючи 25-27 м/с, які заподіяли масові відключення повітряних ліній електропередавання.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-секретар «Кіровоградобленерго» Сергій Богомільчук, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Негода знеструмила 56 населених пунктів та 324 трансформаторні підстанції.

На ліквідацію наслідків стихії направили 22 експлуатаційні бригади, задіяли 33 спеціальні механізми та автотранспорт, 55 працівників.

«Окремо необхідно звернути увагу на масові технологічні порушення, які виникли на ПЛ-10 кВ Л-131 Новоукраїнського РЕМ. Під час негоди зафіксували пошкодження на 22 прогонах даної повітряної лінії через падіння дерев, гілок дерев тощо. Станом на сьогодні працівники Новоукраїнського РЕМ із 22 пошкоджених прогонів відновили12 прогонів та частково заживили споживачів. На ранок залишаються відключеними споживачі сіл Солдатське і Олено-Косогорівка», - йдеться в повідомленні.