У Кропивницькому тестують 12-й автобусний маршрут (ФОТО)

Перегляди: 1097

Сьогодні, 15 травня, у Кропивницькому тестували новий автобусний маршрут громадського транспорту, яким планується з’єднати Арнаутове й Никанорівку зі 101-м мікрорайоном із кінцевою зупинкою біля «Епіцентру».

Про це CBN поінформували в пресслужбі міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Автобус курсуватиме від кінцевої зупинки «Арнаутове» вулицею Яновського через Критий ринок до автостанції №2, де повертатиме на вулицю Євгена Тельнова і прямуватиме до кінцевої зупинки «Епіцентр».

Заступник міського голови Олександр Вергун пояснив, що новий маршрут розробили на прохання жителів мікрорайонів Арнаутове та Никанорівка.

«Протягом чотирьох років до міської ради надходило дуже багато пропозицій від жителів Никанорівки та Арнаутового і депутатських звернень від депутата даного округу Вадима Дриги з проханням з’єднати громадським транспортом віддалені мікрорайони з Критим ринком, автостанцією №2 і обласною лікарнею, - розповів Олександр Вергун. - На маршруті працюватимуть два автобуси, які щогодини відправлятимуться з кінцевих зупинок».

За словами Олександра Вергуна, тестування має показати, як автобус справлятиметься з рухом дорожньою мережею.

«Це вже 12-й автобусний маршрут, який запустило наше підприємство, його протяжність становить близько 10 кілометрів, а час руху автобусу на маршруті складає 45-50 хвилин, - зазначив керівник «Електротрансу» Олександр Луценко. - Зараз ми тестуємо, чи проїде машина без ускладнень обраним маршрутом, дивимось, де виникають складнощі, і чекатимемо можливих пропозицій та побажань щодо змін у новому маршруті».

Депутат міської ради Вадим Дрига розповів, що в Арнаутовому проживають понад 2,5 тисячі людей, а на Никанорівці — понад пів тисячі. Більшість жителів цих двох мікрорайонів користується громадським транспортом.

Планується, що маршрут «Арнаутове» - «Епіцентр» запрацює у серпні, перед початком нового навчального року.

Нагадаємо, у Кропивницькому готують до запуску новий автобусний маршрут, який з’єднає Велику Балку з автостанцією №2.