У Малій Висці мітингували проти рішення уряду поділити Кіровоградщину на чотири райони (ФОТО)

Перегляди: 12090

Сьогодні, 15 червня, на центральній площі Малої Виски зібралися близько трьох сотень людей на віче щодо затвердженого Кабміном поділу області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Головна вимога людей - переглянути проект та обрати центром району Малу Виску, передає кореспондент CBN.

«Рішення створити районний центр у Новоукраїнці незручне ані для нашої громади, ані для сусідньої Новомиргородської. Останнім, аби дістатися до Новоукраїнки, потрібно долати шлях через наше місто, витрачаючи при цьому більше часу. Тим паче транспортне сполучення між Малою Вискою та Новоукраїнкою відсутнє, дорога вщент розбита. Доцільно, аби наше місто стало районним центром», - прокоментував міський голова Малої Виски Юрій Гульдас.

Якщо Кабмін не зверне увагу на вимоги людей, міська рада та активісти планують їхати до Києва.

Учасники віче направлять звернення до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, народних депутатів Олександра Дануци і Юрія Кузбіта та голови Кіровоградської ОДА Андрія Балоня.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на позачерговому засіданні 12 червня затвердив список 129 районів в Україні замість 490, які є зараз.