Кропивничан запрошують на виставку про філософський погляд на жіночу красу (ФОТО)

Перегляди: 750

В обласному художньому музеї Кропивницького відкрилася виставка «Філософський погляд Миколи Прокопенка», передає кореспондент CBN.

Як зазначив куратор виставки, науковий співробітник відділу туристично-краєзнавчої та інформаційної роботи музею Микола Правда, це без перебільшення знакова подія для мистецької спільноти Кіровоградщини, тому що митці з таким поглядом на живопис - рідкі гості на берегах Інгулу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Микола Прокопенко своїм живописом створює справжню феєрію почуттів, він з тих митців, що уособлюють собою особливий погляд на усталене життя суспільства», - йдеться у повідомлені на Facebook-сторінці музею.

На виставці представлені 23 живописні твори народного художника України, в яких автор у притаманній тільки йому манері передає на полотні свій філософський погляд на проблему жіночої краси в сучасному світі.

«Художник створює справжній феєрверк з фарб, емоцій і почуттів. Власний стиль написання і цікавий погляд на життя створюють цей неповторний симбіоз вражень, надихнувшись якими, автор пише свої живописні шедеври», - зауважив Микола Правда.

По закінченні виставки складовою частиною фондового зібрання музею стануть живописні твори «Голгофа трипілля», «Червоні крила 2» та «Затемнення 21-го століття», які митець передав музею. За відносно недовгий період часу, коли музей спілкується з заслуженим художником України, він поповнив фондову збірку 117 своїми графічними та живописними творами.