На Кіровоградщині визначили перших лауреатів обласної спортивної премії імені Володимира Жученка (ФОТО)

Перегляди: 2365

В Кіровоградській облраді відбулося засідання конкурсної комісії щодо присудження обласної премії «За досягнення в галузі фізичної культури і спорту імені Володимира Жученка».

Про це з місця подій повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Премія на честь багаторічного керівника спортивної галузі Кіровоградщини, директора обласного музею спортивної слави та голови обласної ради ветеранів війни та спорту Володимира Жученка була заснована в 2019 році рішенням сесії Кіровоградської обласної ради. Але саме сьогодні були визначені її перші лауреати.

У номінації «За розвиток спортивного руху» відзначалися організатори фізкультурно-спортивного руху, працівники органів управління фізичною культурою і спортом, представники громадських об’єднань фізкультурно-спортивної спрямованості, які зробили вагомий внесок у розвиток та популяризацію фізичної культури та спорту. В номінації «За високі спортивні досягнення» висувалися кандидатури спортсменів – чемпіонів та призерів Олімпійських ігор, юнацької Олімпіади, Паралімпійських і Дефлімпійських ігор, Всесвітніх Універсіад, чемпіонів світу, Європи та їх тренерів.

В першій номінації на обговорення комісії було висунуто шість претендентів, у другій на перемогу претендували 16 осіб. Таким чином, на першу історичну обласну спортивну премію висунули 22 претендента.

Після жвавого та детального обговорення всіх кандидатур, члени конкурсної комісії вирішили проводити таємне голосування. Лауреати визначалися, згідно положення, за більшою кількістю голосів присутніх на засіданні членів конкурсної комісії.

Таким чином, першими лауреатами обласної премії «За досягнення в галузі фізичної культури і спорту імені Володимира Жученка» в номінації «За розвиток спортивного руху» стали:

  • Олександр Березан – багаторічний керівник обласної спортивної галузі, нині голова обласної організації ветеранів війни та спорту;
  • Олександр Симоненко – перший заступник голови Кіровоградського обласного відділення НОК України, срібний призер Олімпіади 2000 року в Сіднеї, триразовий чемпіон світу, почесний громадянин м. Кропивницького;
  • Світлана Верхоланцева – заслужений працівник фізичної культури та спорту України, головний спеціаліст обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

У номінації «За високі спортивні досягнення» переможцями стали:

  • Олег Соколовський – начальник Кіровоградського регіонального центру «Інваспорт», заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури та спорту України, наставник паралімпійської чемпіонки та призерки Паралімпійськіх ігор Алли Мальчик, дворазової срібної призерки Паралімпіад, віце-чемпіонки світу 2019 року Анастасії Мисник, чемпіонки Європи 2020 року Вікторії Шпачинської;
  • Олег Дорощук – бронзовий призер юнацької Олімпіади 2019 року зі стрибків у висоту, срібний призер юніорської першості Європи, володар найкращого юніорського результату в світі 2020 року.

Нагородження перших п’яти переможців обласної спортивної премії, які також отримають дипломи, нагрудні знаки і статуетки «Степовий орел», планується провести у вересні під час святкування Дня фізичної культури і спорту України.

Для довідки. Обласна спортивна премія «За досягнення в галузі фізичної культури і спорту імені Володимира Жученка» встановлюється в розмірі шести прожиткових мінімумів для працездатних осіб для кожного з п’яти переможців і повторно не присуджується.