На Кіровоградщині за вбивство на 15 років посадили снайпера-волонтера

Перегляди: 7216

Олександрійський міськрайонний суд засудив до 15 років позбавлення волі АТОвця та волонтера Ігоря Глущенка за навмисне подвійне вбивство.

Про це CBN повідомили у прес-службі суду

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Обвинуваченим - їх двоє, зять і тесть - дали по 15 років кожному. Вирок поки не набув законної чинності, він ще може бути оскарженим в апеляційному суді», - наголосили у прес-службі.

У Добровольчому українському корпусі (ДУК) Правого сектору вирок назвали «судилищем». «Суд не взяв до уваги аргументи адвоката та покази свідків і з численними процесуальними порушеннями, виніс вирок – 15 років позбавлення волі. Хоча вирок не вступив у законну силу, прямо в залі суду Ігора Глущенка взяли під варту і відправили в СІЗО міста Кропивницький, - ідеться на сторінці ДУК у Facebook. - Напередодні йому намагались інкримінувати умисне вбивство, але за відсутністю доказової бази, не застосовували максимальний запобіжний захід – взяття під варту.

Схоже, що "згори" поступив наказ по максимуму закривати всіх, хто доставляє незручності владі (і місцевій у тому числі). А виконавці (судді та прокурори) взялись за справу <...> Закликаємо всіх небайдужих не залишити поза увагою замовне судилище над Ігорем Глущенком та долучитися до його визволення!»

Сам Ігор Глущенко вважає, що його посадили за проукраїнську позицію. До судового засідання він написав у Facebook: «Сьогодні це вже я, вчора це Кузьменко, Антоненко (Ріфмайстер), Дугарь, Звіробій, Федина, Стерненко, Іранець та багато багато інших людей, які зайняли проукраїнську позицію у суспільстві!

Звісно, ми заважаємо багатьом, але чим? Що любимо свою країну та готові за неї віддати навіть життя!?

Дуже багато хотілось написати та поділитися, але...

Сподіваюсь дуже, що від мене не відвернуться мої соратники та будуть боротись далі за всіх тих, кому не байдужа доля нашої країни!»

Нагадаємо, за матеріалами Єдиного державного реєстру судових рішень, 24 липня 2018 року житель Олександрії, який служить у в/ч 3006 на посаді старшого інструктора групи снайперів (мова саме про Ігоря Глущенка), та його тесть – охоронець фірми «Сібріз» - скоїли подвійне вбивство.

Слідство стверджувало, що чоловіки заздалегідь планували вбивство свого знайомого. Таким чином вони вирішили покарати місцевого жителя, якого підозрювали у крадіжках металу з домоволодінь їхніх родичів. Перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вони прибули за адресою проживання ймовірного крадія. Зловмисники відкрили двері й зустріли в кімнаті власника домоволодіння.

Гості почали бити господаря, від численних травм той помер на місці.

У цей час ще один знайомий вбитого олександрійця вирішив його провідати. Зайшовши у будинок, він став свідком інциденту. Зловмисники вивели чоловіка на вулицю, де забили його до смерті.