«Олександрія» не втримала перевагу в золотому матчі «Шахтаря»

Перегляди: 1449

У "Шахтаря", окрім втрати через важке ушкодження Ісмаілі, який вибув на півроку, не було проблем зі складом. А ось наставнику олександрійців Володимиру Шарану довелося вирішувати декілька складних питань. Після двух поразок в минулих турах з однаковим рахунком 1:5, гравці перебували не в найкращому психологічному стані. А ще через дискваліфікації гості втратили двох центрбеків – Бухала та Бабогло. Тож, альтернативи парі Дубра-Шендрик не було. Місце у воротах довірили Олегу Білику, який замінив досвідченого Юрія Паньківа. Це була одна із шести змін, які зробив Володимир Шаран у порівнянні з попереднім матчем із "Десною".

До всіх проблем олександріців на початку зустрічі ушкодження зазнав Дмитро Гречишкін. Це змусило випускати на поле Олексія Довгого. На цей момент гості вже поступалися. Арбітр Ігор Пасхал призначив дуже суперечливий пенальті у ворота "Олександрії". Здалося, що фолу Шендрика проти Мораєса не було. А система VAR промовчала. Удар Тайсона з "позначки" був потужним. І хоча Білик м'яча доторкнувся, але врятувати свою команду не зміг – 1:0.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цікаво, що,  попри велику ігрову перевагу, реальних гольових моментів "гірники" не створили. Правда, м'яч ще двічі опинявся в сітці воріт гостей. Але обидва рази були зафіксовані справедливі офсайди. Олександрійці активізувалися ближче до завершення першого тайму. Спочатку удар Ковальця заблокували захисники. Згодом Лучкевич опинився віч на віч із П'ятовим, обіграв голкіпера, але забити завадив своєчасний підкат Степаненка. Тут здалося, що м'яч потрапив у руку хавбеку господарів, але тут судівський свисток промовчав. Отже, перший тайм завершився за мінімальної переваги "Шахтаря" – 1:0.

Відразу по перерві Володимир Шаран підсилив атаку, випустивши на поле швидких Шастала та Задераку, які замінили Лучкевича та Сітала. Наші земляки відразу пішли вперед. І після кутового Євген Банада ударом головою відновив рівновагу - 1:1. І миттєво фланговий прорив і простріл Третьякова завершився тим, що рукою зіграв Матвієнко. Другий у матчі пенальті впевнено реалізував Максим Третьяков – 1:2.

Звісно, що донетчани побігли вперед і притисли суперників до власних воріт. Луїш Каштру зняв з гри опорника Степаненка й кинув в бій більш креативного Тете. А олександрійці мали забивати втретє. Задерака вивів на ударну позицію Ковальця, але Кирилу не вистачило декількох сантиметрів для того, щоб влучити в дальній кут. І миттєво "Шахтар" відновив рівновагу. Після подачі з лівого флангу, захисники залишили без опіки Тете, який ударом злету пробив Олега Білика – 2:2.

"Гірники" знову відчули на смак можливість дострокового чемпіонства й збільшили тиск на ворота конкурентів. Ще один удар злету Тете пройшов трохи вище поперечини, а на простріл Додо уздовж воріт ніхто з партнерів не встиг. У ці хвилини олександрійці переважно захищалися. Швидка контргра в гостей розлагодилася. Правда, в захисті гості діяли дуже організовано, перекривали вільні зони й не дозволяли "гірникам" пробивати з вигідних позицій.

Луїш Каштру остаточно пішов на ризик, замінивши Сіпріано на Коноплянку. Євген відразу прорвася лівим флангом, а Третьяков не встиг за Тете. Бразильський джокер Каштру ударом головою оформив дубль. За 15 хвилин до фінального свистка "Шахтар" знову був попереду – 3:2.

За час, що залишився, олександрійці намагалися ще раз переломити хід подій. Але "гірники" таки довели цю дуже непросту гру до "золотої" перемоги, оформивши дострокове четверте поспіль чемпіонство в Українській Прем'єр-Лізі. Ну а хлопці Володимира Шарана заслужили гарні відгуки за сьогоднішню боротьбу з найсильнішою командою України.