У Кропивницькому з початку року провели 120 незаконних поховань

Перегляди: 3336

Виконавчий комітет міськради Кропивницького не прийняв рішення про встановлення тарифів на ритуальні послуги трьом приватним підприємцям, передає кореспондент CBN.

Як зазначив член виконкому Дмитро Голуб, на засіданнях не вперше розглядають заяви двох приватних підприємців і відмовляють через порушення у їхній діяльності. Зокрема, мова йде про підробку документів та надання неякісних послуг (втрати труни по дорозі, сміття у труні тощо). Підприємці надають послуги у офісах, що розташовані у багатоквартирних будинках, пам'ятники стоять біля під'їздів, на що є багато скарг від мешканців будинків.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Справа відносно третьої підприємиці знаходиться у суді, бо фірма працювала півроку, не укладаючи договір з КП «Ритуальна служба», та надавала незаконні послуги.

«У нашому місті легально працюють десять суб'єктів господарювання в цьому напрямку, і шість — нелегально», — зазначив Дмитро Голуб.

Він додав, що в місті з початку року провели 120 незаконних поховань.

Крім того, член виконкому зазначив, що, наприклад, у Дніпрі окрім комунального підприємства надає ритуальні послуги три приватні підприємства, у Маріуполі — чотири, у Луцьку — п'ять, Вінниці — шість, Сумах — чотири, а в Чернігові, Івано-Франківську, Житомирі жодного.

«Враховуючи те, що в нас вже є десять суб'єктів господарювання, є комунальне підприємство, я вважаю, що для нашого міста це якраз є тією нормою, з якою вони справляються і надають якісні послуги», — заявив Дмитро Голуб.