Державне управління системно вражене корупцією. Анонс ток-шоу «Просто – не просто»

Перегляди: 1174

Ми маємо в Україні повну асоціацію державних управлінців з певними політичними колами, ідеологіями та інтересами.

Про це під час ток-шоу «Просто – не просто» на телеканалі «Вітер» заявив кандидат політичних наук Руслан Стадніченко, коментуючи затримання НАБУ голови Кіровоградської ОДА Андрія Балоня за вимагання хабара в 1,8 мільйона гривень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Коли ви бачите сумку з грошима, коли людину беруть на хабарі, це що? Не корупція?» – задався питанням Руслан Стадніченко.

За його словами, практика призначення на посади передбачає її купівлю.

«Людина приходить на посаду і повинна спочатку розрахуватись. Ми знаємо, що є певні розцінки за ту чи іншу посаду. Тому людина замість того, щоб займатися своїми прямими обов'язками, повинна спочатку розрахуватись, потім собі щось заробити, а потім думати про те, як керувати. Це надзвичайно згубна практика», – вважає експерт.

Він акцентував увагу на способі передачі коштів.

«Це стала досить поширена загальна практика в державних органах. Як ви бачите, це настільки примітивно і навіть нагло відбувалося, що свідчить лише про одне – системність. Це не один такий губернатор, це означає, що державне управління наразі системно вражене корупцією», – заявив науковець.

Подробиці дивіться в ефірі ток-шоу «Просто – не просто», присвяченого затриманню на хабарі очільника області Андрія Балоня, сьогодні о 19:15.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як затримували Андрія Балоня. Хронологія (ФОТО)