Структура Кіровоградської облдержадміністрації зруйнована. Анонс ток-шоу «Просто – не просто»

Перегляди: 6314

Величезною плямою на області назвав перший заступник голови Кіровоградської ОДА 2008-2014 рр. Віктор Серпокрилов затримання на хабарі в 1,8 мільйона гривень очільника Кіровоградської ОДА Андрія Балоня.

«Ми дивимось на це питання з точки зору інвестиційної привібливістю області. Вибачте, який інвестор, якщо почує, що на Кіровоградщині вище керівництво області займається такими речами, буде вкладати гроші? Я не знаю, скільки років ми будемо відмиватись від цього», – заявив колишній держслужбовець під час ток-шоу «Просто – не просто» на телеканалі «Вітер».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, першу особу області не затримували з 1937 року.

На переконання Віктора Серпокрилова все йшло до відставки.

«У листопаді 2019 року було заявлено, що журналістів не будуть допускати на апаратні наради. Питання: чому? Що приховувати від журналістів? Відкриті апаратні наради були запроваджені з 2008 року, і жоден голова обласної адміністрації не посягнув на святе право журналістів бути на цих нарадах. А подивіться на сайт обласної державної адміністрації», – обурився Віктор Серпокрилов.

На його думку, структура облдержадміністрації, відділів, управлінь повністю зруйнована.

«Треба ще розібратись, з якою метою об'єднували, роз'єднували управління. Для чого? Щоб контролювати фінансові потоки? Чи дійсно це було об'єктивною реальністю?» – заявив Віктор Серпокрилов, нагадавши про плани ліквідувати департамент агропромислового розвитку в аграрній області напередодні впровадження земельної реформи.

«Ліквідували департамент промисловості, інфраструктури, який працював багато років. Зробили окремо управління інфраструктури, енергетику передали екології, тому що таким робили міністерство. На верху схаменулися, бо це як скрестити вужа з їжаком, а у нас залишили. Таких речей дуже багато», – зазначив Віктор Серпокрилов.

За його словами, щоб стати керівником департаменту, треба багато років пропрацювати на низовому рівні, а потім 10-15 років на рівні начальника відділу чи заступника. Лише тоді людину можна призначати на посаду керівника.

«Сьогодні звільнили практично усіх досвідчених керівників. Ті люди, яких призначили, на мою думку, не відповідають вимогам, – заявив колишній держслужбовець. – Те, що було раніше, на жаль, важко буде поновити».

Подробиці дивіться в ефірі ток-шоу «Просто – не просто», присвяченого затриманню на хабарі очільника області Андрія Балоня, сьогодні о 19:15.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як затримували Андрія Балоня. Хронологія (ФОТО)