«Проти мене порушили справу за вказівкою екс-губернатора Балоня», — Вадим Волканов

Перегляди: 8564

Під час свого виступу у суді Андрій Балонь заявив, що єдина точка перетину з головою Держпродспоживслужби Ігорем Бойчуком стосувалася діяльності його заступника Вадима Волканова.

«Ця людина постійно була відсутня на роботі і виключно займалась політичною діяльністю. Це Вадим Волканов, який є керівником політичної фракції в обласній раді», заявив Андрій Балонь.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Саме тому журналіст CBN зустрівся з Вадимом Волкановим та попросив прокоментувати ці висловлювання екс-голови ОДА на свою адресу.

- Які стосунки вас поєднували з Андрієм Балонєм?

- Жодних! Навіть коли він очолив область, на зустріч з ним ми запрошені не були. До речі, мене це влаштовує — не подобається бути на всяких представленнях чиновників. Фактично, вперше з Андрієм Балонєм я стикнувся тоді, коли до мене звернувся його помічник, який запропонував «співпрацю» в депутатській залі. Вірніше, запропонував «підголосовувати» певні пропозиції адміністрації по бюджету. Я тоді відповів, що наша політична сила друга в державі за впливовістю і «підголосовувати» ми нікому не будемо. Але безумовно підтримаємо будь-які пропозиції влади, які йтимуть на користь громади. До речі, той варіант бюджету ми так і не підтримали, бо він не відповідав інтересам громади. На цьому моє знайомство з губернатором фактично й завершилося. Зустрічалися у залі обласної ради на пленарних засіданнях. Взагалі, вважаю, що Андрій Балонь відпочатку зробив невірний хід: прийшовши на посаду, він відмовився зустрічатися з депутатами та не представив свою програму дій в регіоні. Можливо, саме цим і налаштував депутатів обласної ради проти себе.

- До речі, Андрій Балонь заявив, що ви збирали підписи про його відставку.

- Це маячня! Відповідально заявляю: жодних підписів про його відставку ані я, ані жоден з депутатів нашої фракції не збирав! Хай покаже хоч одного депутата, до якого я підходив за підписом. Та здається, й інші фракції також нічого подібного не робили. Взагалі, збирати підписи про відставку новопризначенного посадовця на першій сесії — нонсенс!

Фракція ОПЗЖ завжди виступала в інтересах громади. Був такий випадок: член нашої фракції Костянтин Каспров, який представляє Світловодськ, звернувся з депутатськими запитами для вирішення проблеми з опаленням у Світловодську. Якраз тоді, взимку, там були величезні проблеми. Потім губернатор проводив виїзне засідання у Світловодську і саме Костянтин Каспров звернувся до нього із запитанням про свої запити. На це Балонь при свідках відповів, що він не дасть йому можливості заробляти собі рейтинги, і сам зробить все, що потрібно, щоб вони росли «там, де треба». А ще пригрозив посадити пару депутатів, щоб правильно голосували. І це все при свідках!

- Ще під час того ж судового засідання ми почули інформацію про те, що ви постійно відсутні на роботі, бо займаєтесь політичною діяльністю.

- То нехай пан Балонь краще вивчить Закон України «Про статус депутатів місцевих рад». Там чітко прописані права та обов’язки депутата: що, як та коли він повинен робити. І ще, не йому судити про якість моєї роботи в управлінні. Та сфера, якою я займаюся у нас в області, в Головному управлінні Держпродспоживслужби вважається однієї з найкращих в Україні. Він там ще казав, що «поставив завдання» дослідити мою діяльність. Кому поставив? Правоохороннім органам? Так я про це знаю. Я ж у місті не перший день живу. Багатьох знаю я, багато людей знають мене. Тож мені стало відомо, що проти мене порушено кримінальну справу за прямою вказівкою Андрія Балоня. Привід для цього обрали смішний: моя дружина має частку у підприємстві, а я це не вказав у декларації. Але справа в тому, що вона володіє часткою уставного фонду в розмірі всьго семи тисяч гривень, а таку суму, відповідно до Закону, до декларації вносити не обов’язково. Ця справа була заведена з однією метою: розпочати проти мене негласне спостереження та прослуховування. Але ж мені від того легше: йду додому та знаю — якщо хтось спостерегає, то, може, й оберігає.

- Чому ж Андрій Балонь так акцентував увагу саме на вас?

- Вважаю це його політичним кроком. Наша фракція є дієвою та опозиційною, якби він звинуватив представників «Батьківщини» чи «Європейської Солідарності», то це б виглядало не цікаво для пересічного глядача. А тут він намагається відвернути увагу від своєї персони, та в майбутньому, можливо, стати «жертвою режиму». А ще тому, що наша фракція фактично на кожному засіданні виступає проти інтересів адміністрації. Бо для нас завжди були важливіші інтереси громади. Саме тому він обрав для звинувачень мою кандидатуру.

Мабуть, таким чином Балонь хоче утримати хочь якийсь авторитет. Але розмов та публікацій про його «комерційну діяльність» в області досить багато. І про примусові охоронні послуги, і про представлення «правильних» переможців тендерів у ЗМІ було надруковано багато інформації. Так що навряд чи це в нього вийде.

Кіровоградщина комусь здається маленькою, але вона дуже горда. Об неї ламали зуби різні «варяги». Згадайте того ж Володимира Духна, а зараз — Андрія Балоня.