Тисячі українців вийшли під Печерський суд підтримати Порошенка (ФОТО)

Перегляди: 1499

Близько 10 тисяч людей з усіх регіонів України, зокрема і з Кіровоградщини, вийшли під стіни Печерського суду, щоб підтримати п’ятого Президента, лідера партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка, передає CBN з посиланням на «Європейську солідарність».

Акція протесту почалася під стінами ДБР. Колона активістів на чолі з Петром Порошенком пройшла середмістям Києва до Печерського суду.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Перед початком засідання суду Петро Порошенко заявив, що переслідування за діяльність, спрямовану на зміцнення обороноздатності держави та захист України від російської агресії – це реалізація кремлівського сценарію. Але п'ятий Президент України не дозволить здати національні інтереси України.

«Ключова позиція – нам не байдуже. Тут немає людей, яким «какая разница». Ми всі українці, незалежно від того якої національності, бо наше серце болить за подальшу долю України. Вони сподівалися, що у нас опустяться руки, що ми втомилися, що ми вже ніколи не виведемо на вулиці людей. Але ми їм точно не здамо Україну.

Їхній план був віддати «п’ятій колоні» Кремля в оренду правоохоронні органи, прокуратуру, силовиків і в такий спосіб знищити Україну, поставити її на коліна. Їхній план – «пов’язати» волонтерів, добровольців. Почали з Софії Федини, почали з Марусі Звіробій, почали з наших хлопців і дівчат, звинувативши їх у вбивстві Шеремета, почали з Тані Чорновол, почали з тих, хто боронив Україну всі 5 років», – наголосив Порошенко.

Він нагадав, що перші акції протесту проти зрадників почалися ще в грудні.

«Ми заявили, що не дамо перетнути «червоні лінії» і здати українську землю. Тоді вони злякалися, тоді вони повернулися з Парижу, не підписавши відведення наших військ. Зараз намагалися піти іншим шляхом – скорочення армії. Уявіть собі, вони скорочують найбільш бойовий підрозділ, скорочують десантно-штурмові війська, морпіхів, скорочують винищувальні ескадрильї повітряних сил, скорочують спецпризначенців. Ми їх зупинимо, бо нам з вами боронити українську землю», – застеріг п’ятий Президент.

Петро Порошенко переконаний, що ці сценарії написані в Кремлі. Тому українці вийшли під стіни суду, щоб боронити державу.

«В суді ми будемо притягувати до відповідальності безглуздих прокурорів, які не знають, що таке конституційний принцип – презумпції невинуватості. І що в демократичній державі український громадянин не повинен доводити свою невинуватість. Ми не в 37-му році, а вони – не Вишинський. Хоча діють за його лекалами і за його сценарієм», – зазначив Петро Порошенко.

«Ми їх не боїмося. Навпаки – вони бояться нас. Вони налякані. Вони піджали хвости. І ми переможемо. Бо Україна з нами, Бог з нами і правда з нами. І перемога буде з нами», – наголосив Порошенко.