У Кропивницькому до Дня архітектури відкрили виставку графіки (ФОТО)

Перегляди: 1026

У Кропивницькому відкрили персональну виставку графічних творів члена Національної спілки архітекторів України Ірини Кухаренко, передає кореспондент CBN.

Вона присвячена Дню архітектури і розгорнулася у будинку, створеному нашим земляком відомим архітектором Яковом Паученком, — художньо-момеріальному музеї Олександра Осмьоркіна.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Це вже третя персональна виставка Ірини Кухаренко. Експозицію нинішньої складають понад 30 робіт із серій «Мальовничі куточки України», «Історія дерев'яного зодчества», «Пам'ятки архітектури міста Кропивницького». Крім того, глядачі можуть побачити архітектурні нариси, які художниця створювала протягом 11 років у різних графічних техніках.

Як зазначив мистецтвознавець, провідний науковий співробітник музею Олександра Осмьоркіна Андрій Надєждін, архітектурні замальовки Ірини Кухаренко вирізняються тендітністю, легкістю і насиченістю світлом, а зображені будівлі, створені зодчими минулих сторіть, вражають графічною точністю і милуванням деталями декору.

На виставку зібралися відомі в місті архітектори, художники, викладачі, науковці, музейники: Володимир Рак, Юрій Пенязь, Олександра Пренко, Олена Кириченко, Андрій Хворост, Олег Юрченко тощо.

«Вищою метою архітектури є гармонія створення простору, в якому ми всі живемо. А ще архітектура є моментом виховання, тому що, виростаючи в середовищі гармонійному, красивому, комфортному і безпечному, людина сама стає добрішою, більш розвинутою та гуманною», — зазначила Ірина Кухаренко, привітавши присутніх з Днем архітектури.

ФОТО Ігоря Філіпенка, CBN.