Уродженця Кіровоградщини звільнили з посади заступника міністра

Перегляди: 1942

На сьогоднішньому засіданні уряду разом з головами декількох структур зі своєї посади був звільнений заступник міністра Кабміну Геннадій Заболотний, передає CBN.

Таким чином на цій посаді держслужбовець пропрацював 105 днів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними НАЗК, пан Заболотний є кандидатом на посаду першого заступника керівника Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини

Нагадаємо, Геннадій Заболотний родом з Гайворону. Працювати почав у 1990 року інженером-конструктором III категорії науково-дослідного сектора КІСМу.

З 1999-го десять років керував підприємством з оптової торгівлі «Бон Вояж Груп». Паралельно до 2015 року був арбітражним керуючим. У чинному юридичному каталозі вказано, що в цьому статусі Заболотний має досвід роботи з 94-ма підприємствами.

Потім займався торгівлею фармацевтичними товарами як директор ТОВ «Аптекар-Груп». З вересня 2015 три роки очолював Березівську РДА Одеської області, потім головував у Деснянській РДА столиці.

Геннадій Заболотний має сьомий ранг держслужбовця.

У 2014 році був відзначений виконкомом Кіровоградської міськради «За заслуги» другого ступеня, а також почесною грамотою Кіровоградської облради.

Геннадій Заболотний був депутатом Кіровоградської облради IV скликання. З 2002 по 2006 рік працював помічником-консультантом народного депутата IV скликання самовисуванця Кирила Поліщука на громадських засадах.

На парламентських виборах 2006 року безуспішно балотувався від Християнсько-демократичної партії (ХДП) за списком блоку Народно-демократичної партії (НДП) під №40. На парламентських виборах 2012 року не пройшов по 99 територіальному виборчому округу Кропивницького від ХДП.

Одружений, має двох синів і дочку.

Згідно з декларацією за 2018 рік, Заболотний – власник лише нежитлового приміщення у Кропивницькому на 43 кв. м та у Києві на безоплатній основі проживає у квартирі Оксани Форбаток.

Його дружина має низку земельних ділянок, в тому числі три по 1000 кв. м в обласному центрі, кілька нежитлових приміщень, комплекс на 3054 кв. м, житловий будинок у Кропивницькому на 531,8 кв. м. Ще Вікторія Заболотна орендує у Кропивницькому 32233000 кв. м землі та є власницею земельної ділянки у 40659 кв. м у селі Ордо-Василівка Софіївського району Дніпропетровської області.

Також вона володіє сонячними панелями, які на дату набуття у власність коштували 532035 грн. Вікторія має Renault Kangоо 2008 року випуску та на рік молодший Audi Q7. Бізнес-вумен – кінцевий бенефіціар ВАТ «Артекар-груп» та ПП «Бон вояж груп».

Геннадій Заболотний торік у Березівській РДА Одеської області заробив 18325 грн та в Деснянській РДА Києва – 366924 грн.